Aanmelden Minibieb

Meedoen is een leuke manier om kennis te maken met jouw ‘klanten’. Door voor te lezen of een extra tafel buiten te zetten en daar actief boeken te ruilen met bezoekers kom je in contact met de mensen die jouw Minibieb bezoeken. Zie het als een soort Open Huis van jouw Minibieb.

Belgiƫ doet ook mee, Belgische ruilboekenkastjes melden zich via de Belgische website aan.

Wat betekent meedoen?
Als je op zaterdag 5 juni 2021 meedoet aan de dag van de Minibieb organiseer je minimaal 1 activiteit die plaatsvindt tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Denk aan voorlezen voor kinderen , een extra tafel buiten om boeken te ruilen of iets anders. Je mag het zelf invullen. Het hoeft ook niet de hele dag te duren. Hou wel rekening met de coronamaatregelen bij de uitvoering van jouw activiteit. Een half uurtje voorlezen mag ook. Meedoen is gratis. Materialen die je nodig hebt voor jouw activiteit komen voor eigen rekening.

Hoe doe ik mee?
Meedoen is supersimpel. Meld je aan via het formulier op de website. Geef aan wat het adres van de Minibieb is en welke activiteit(en) je organiseert. Kijk ook eens bij de tips voor wat inspiratie. Wij zorgen ervoor dat jouw adres zichtbaar is op de kaart en op de lijst van deelnemende Minibiebs.

Kan ik meedoen zonder activiteit
We vinden het natuurlijk het leukst als je een activiteit organiseert, maar als je wel onderdeel wilt zijn van de Dag van de Minibieb, dan mag je ook meedoen zonder activiteit. Zorg er dan wel voor dat jouw Minibieb herkenbaar is. Hang bijvoorbeeld slingers of ballonnen op om het toch een beetje feestelijk te maken voor jouw bezoekers. Maak waar mogelijk ook eens een praatje met een bezoeker tijdens de dag. Zo is het bezoek toch net een beetje anders dan normaal.

Waar moet ik op letten?
Er gelden vanuit de overheid nog steeds maatregelen vanwege COVID-19. Let daarop bij jouw activiteit. Let op dat iedereen 1,5 meter afstand houdt, zet misschien handgel neer en spreek de mensen aan op hun gedrag als het te druk is. Zorg er ook voor dat jouw activiteit geen problemen oplevert in de openbare ruimte. Zet bijvoorbeeld geen kraampje neer op de openbare weg zodat auto’s er niet meer langs kunnen.

Promotie
Met onderstaande downloads kun je promotie maken voor de dag van de Minibieb en de activiteit(en) bij jouw Minibieb. Help mee met de promotie. Bij veel deelnemers kunnen we misschien zelfs routes samenstellen om op de fiets meerdere Minibiebs te kunnen bezoeken.

We hebben verschillende downloads voor jou om promotie te maken
1. Poster – deze poster print je zelf en in het vakje kun je schrijven wat je gaat organiseren op 19 september
2. Persbericht – dit persbericht kun je naar lokale media sturen. Zet in het persbericht jouw gegevens. Denk aan websites met lokaal nieuws, facebookgroepen of de huis-aan-huiskrant.
3. Banner die je op Facebook kunt plaatsen

Klik hier voor de dowloads.

Goodies
Het is natuurlijk ook leuk om jouw bezoekers een aardigheidje te geven. Daarom hebben we twee pakketten met leuke goodies samengesteld met een poster voor de Dag van de Minibieb. In het pakket zitten boekenleggers, ansichtkaarten en stickers. Deze pakketten vind je in de webshop van Minibieb.