Tips

Weet je niet goed wat je moet organiseren? Hieronder een aantal leuke ideeën.

Extra boeken
Veel Minibiebs hebben een behoorlijke voorraad boeken achter de hand. Zet een op de dag van de Minibieb extra boeken buiten. Dit kan op een tafeltje, kratten of wat voor manier dan ook.

Voorlezen
Organiseer een half uurtje voorlezen voor de kinderen in de buurt. Maak het wel Corona-proef door een plek te kiezen waar iedereen goed afstand kan houden. Misschien wil één van de kinderen uit de buurt wel voorlezen

Minibiebroute
Sla de handen ineen met Minibiebs in de omgeving en maak een route (fiets en/of auto) langs meerdere Minibiebs. Heb je zo’n leuke route gemaakt? Stuur hem ook naar ons op, dan zetten we hem op de website.

Blind-date boeken
Daag jouw bezoekers eens uit om een blind-date aan te gaan met een boek! Pak een boek in met een mooi papiertje, schrijf er een aantal steekwoorden op die passen bij het boek en leg ze bij de Minibieb.

Activiteiten voor kinderen
Zet een speurtocht uit, leg stoepkrijt neer, organiseer een kleurwedstrijd of zet een tafeltje neer waar kinderen ter plekke kunnen knutselen of kleuren.

Bekend/interessant iemand
Nodig iemand uit voor een lezing of denk aan iemand die zijn/haar werk kan laten zien of horen zoals een lokale schrijver, illustrator of cartoonist.

Versierde Minibieb
Versier je Minibieb zodat hij extra opvalt. Tip van een Minibiebbeheerder: let waar het kan op het milieu: maak bijvoorbeeld eens een slinger van papieren vlaggetjes die je uit een oud boek knipt dat niet meer gelezen wordt of kies voor papieren ballonnen. Stoffen vlaggetjes zijn ook een goed alternatief voor plastic vlaggetjes.

Coronaproof – update 12 maart 2021
De verwachting is dat Corona op 5 juni ons land nog niet uit is, daarom is het goed om met het bedenken van en uitvoeren van de activiteiten rekening te houden met een aantal regels:
1. Zorg voor activiteiten waarbij afstand gegarandeerd kan worden
2. Organiseer geen activiteiten binnen
3. Organiseer kleinschalige activiteiten – dus niks waar grote groepen op af komen
4. Zet je extra boeken buiten? Zet verschillende dozen of tafels wat verder uit elkaar zodat mensen op veilige afstand van elkaar kunnen neuzen
5. Zet een ontsmettende handgel of iets dergelijks neer
6. Kijk uit met het aanbieden van drinken en/of eten. Het is heel gastvrij, maar doe het liever niet of kies voor voorpakte snacks/lekkers.
7. Maak tussendoor eventueel jouw Minibieb (deurtje voornamelijk) schoon.

Heb je zelf een corona-tip of een goed idee voor een activiteit? Stuur een mailtje naar mirjam@minibieb.nl en we nemen hem hier op.